CHLEB IG – skład i wartości odżywcze

SKŁADNIKI GOTOWEGO WYPIEKU:

Składniki: mąka pszenna 49,2%, woda, nasiona słonecznika 8,5%, siemię lniane 4,6%, gluten pszenny, nasiona dyni 2,3%, drożdże, płatki owsiane, mąka żytnia 1,6%, otręby pszenne, pszenny suszony zakwas piekarski w proszku, cukier, sól, emulgatory: E472e i E322 lecytyny, środek do przetwarzania mąki kwas askorbinowy.

TABELA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH:

wartość odżywcza w 100 g Chleba IGwartość:
wartość energetyczna1131 kJ / 269 kcal
tłuszcz:
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
7,9 g
1,2 g
węglowodany:
– w tym cukry:
36 g
1,6 g
błonnik4,9 g
białko11 g
sól1,1 g